Torgpredikan- Evangeliet!

Gott folk, vi har ett gott budskap till er idag. Vi känner nämligen en väldigt speciell Person; Som har Kraften att förvandla miljoner människors liv. Han har förvandlat 100-tals miljoner människors liv, bl a våra liv. Vi har sett Honom gripa in och förvandla mörker till Ljus, oro och ångest till en Frid och Glädje som ingenting kan stjäla.

Vi har t ex fått se hur Han förvandlar och helar tunga narkomaner till fungerande samhällsmedborgare som förenats med sin familj. Men, vi har också sett hur helt vanliga medelsvensson med villa, hund och katt, sommarstuga och båt o s v har haft en fruktansvärd Tomhet på insidan. Men, som mött denne Person och fått ett verkligt Liv som mättar och gör tillfreds.

Denne Person Älskar och bryr sig om dig mer än någon annan någonsin gjort. Hans Kärlek till dig sviker aldrig. Människor kommer att svika dig, men inte denne Person, och Han vill ta hand om dig och ditt liv Om du låter Honom så göra.

Så Vad är Hans Namn? Vem är denne Person? Nu säger jag det, och låt detta sjunka in i ditt Hjärta. Hans Namn är Jesus Kristus, vår store Frälsare, Konungarnas Konung och Herrarnas Herre, Fridsfursten, Väldig Gud och Messias. Jesus är Gud som kom till oss som människa. Och Hans Uppdrag var att Frälsa en förlorad mänsklighet.

Alla människor har vänt sig bort från Gud och lever i Uppror mot sin Skapare. Därför har Synden invaderat människosjälen. Våra Historieböcker, och varje Dagstidning idag och varje Personligt liv visar tydligt syndens allt förintande makt. Vem av oss har inte varit Självisk, Ljugit och Förtalat, Behandlat någon illa och varit Kärlekslös?

Men, de Goda Nyheterna är, Guds Nåd och Kärlek till just dig och mig är: Att Jesus Kristus på Korset led och dog för dina och mina synder, Han tog på sig All vår synd och gick i Graven med det. Våra synder är Utplånade, Och Gud väljer att inte ens komma ihåg något av det, det är borta för evigt.

Jesus tog faktiskt själva Straffet för all vår synd på sig istället för oss som Bibeln förklarar (Jes.53). Om du begår Brott i samhället som att t ex stjäla en bil, misshandla någon grovt, köra rattfull o s v så blir det en Rättegång, en Domstol och ett Straff. Detta kallas för Rättvisa. Men, Gud är den eviga Sanningens och den eviga Rättvisans Grundval. Gud är en Garant för att Sanning, Rättvisa och det moraliskt Goda ska bestå i Universum för alltid.

Det blir alltså en Guds domstol, en Räkenskapens dag för oss alla. Men om du Vänt om till Gud, och Tagit emot Jesus och hans Frälsning så blir du Frikänd och Benådad. Du blir Frikänd och Benådad eftersom Jesus tog ditt straff på sig istället för dig!

Bibeln talar förstås mycket om frälsningen, t ex: ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh.3:16). Jesus säger: ”Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig” (Joh.14:6). Och Jesus säger också i Bibeln ”Omvänd er och Tro Evangelium”. Du som tror på Jesus får alltså evigt liv, istället för att gå förlorad till evig förtappelse så blir det evigt liv i Himlen för dig.

Denna Frälsning är en fri gåva av Nåd från Gud till dig. Du kan alltså inte Förtjäna frälsningen, utan den tas emot i tro. Men, det är ett hjärtats val där du väljer att Vända om till Gud. Ett val där du antingen förkastar och förnekar Jesus och det Han gjort för dig, eller så Bejakar och tror du på Jesus och Hans Frälsning.

Att ta emot Frälsningen är inte svårt, det är en hjärtats Överlåtelsebön, där du ber om Syndernas förlåtelse och Bekänner din tro på Jesus och det Han gjort för dig, du bekänner Honom som din Herre och Frälsare.

Bibeln säger att vi behöver med vår mun bekänna och i hjärtat tro, då blir vi frälsta (Rom.10:9-10). Här följer därför en vanlig och bibliskt baserad bön. Om du på allvar vill ta emot Jesus och Hans frälsning så kan du be högt denna frälsningsbön, denna överlåtelsebön från ditt hjärta till Gud. Detta är bara en hjälp, ett förslag på hur du kan be, men det är mellan dig och Gud, varsågod:

”GUD, FADER, JAG BEKÄNNER ATT JESUS KRISTUS ÄR MIN HERRE OCH FRÄLSARE, JAG TROR ATT JESUS LED OCH DOG FÖR MINA SYNDER, ATT HAN TOG MITT STRAFF I MITT STÄLLE, OCH JAG TROR ATT JESUS UPPSTOD FRÅN DE DÖDA…HERRE JESUS KOM IN I MITT HJÄRTA, FÖRLÅT ATT JAG GÅTT MIN EGEN VÄG. JAG VÄNDER MIG BORT FRÅN ALL SYND OCH ONDSKA OCH JAG FÖLJER DIG JESUS I ALLA MINA DAGAR. JAG ÖVERLÅTER MITT LIV I DINA HÄNDER HERRE JESUS. TACK FÖR ATT JAG NU ÄR FÖRLÅTEN OCH SATT FRI, TACK FÖR ATT JAG NU ÄR ETT GUDS BARN MED EVIGT LIV. JAG TAR OCKSÅ EMOT DIN HELIGE ANDE, FYLL MIG MED DIN FRID OCH GLÄDJE, DIN NÄRVARO OCH KRAFT, JAG BER I JESU NAMN, AMEN”