LIVET, DÖDEN och EVIGHETEN!

Jag vill tala med dig om ditt livs viktigaste val. Jag vill tala med dig om livet, döden och evigheten. Jag har ett budskap som minst en miljard människor har hört och bejakat, och över 100 000 gör det dagligen. Livet är löjligt kort, det stämmer liksom inte att vi bara skulle försvinna när vi dör och inte existera mera. Du kan känna, uppleva i ditt innersta att det Är inte slut då ditt hjärta slår sitt allra sista slag, och det står faktiskt i Bibeln att ”evigheten är lagd i människors hjärtan”.

Det vore vansinne att inte lyssna på ett budskap som ger miljoner människor trygghet och frid inför döden. Livet kan vara slut när som helst, du behöver inte vara gammal för att dö, en blodpropp i hjärnan, en trafikolycka o s v.

Vad är ditt evighetsval? Det är valet mellan att säga Ja eller Nej till Jesus Kristus och Hans givna frälsning.

Gud själv kom till oss människor genom Jesus Kristus, Han led och dog på Korset för all din synd så att du blir förlåten och försonad med Gud. Vad är synd? Det är all din själviskhet och kärlekslöshet, all lögn och förtal o s v, ja, allt det som inte platsar i ett fullkomligt Himmelrike. Vi kan inte komma till en helig Gud och Himlen som vi människor är, det var just därför Gud sände sin enfödde Son Jesus för att Han skulle avlägsna våra synder på Korset, så att vi kan komma till Himlen. Gud själv led Straffet för din synd istället för dig. Om du begår grova brott i samhället, då blir det domstol, straff och fängelse. Det är så Rättvisa fungerar, det är så vårt samhälle bevaras, men Gud är Rättvisans grundval och garant, och det måste bli en Guds domstol för var och en av oss, då vi ska stå till svars för våra liv. Men, Jesus led och dog för dig, Han tog ditt straff istället för dig så att du blir Frikänd och Benådad inför Gud på Domens dag, på denna Räkenskapens dag. Så Jesus avlägsnade alltså hindret, d v s synden bort från dig så att du kan komma till det eviga livet i Himlen, och Jesus tog på sig och led konsekvensen av din synd, d v s ditt straff så att du kan bli frikänd på Räkenskapens dag och slipper gå evigt förlorad. Detta är Guds enorma kärlek till dig, såsom Bibeln säger: ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på Honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv”. Det finns ingen större trygghet och frid än att ha tagit emot Jesus och hans frälsning, att ha tagit emot syndernas förlåtelse och vara frikänd, benådad och vara försonad med Gud.

Kan du se hur Jesus i kärlek lider och dör för dig på Korset, Gud själv gav sitt liv för dig så att du kan få evigt liv i Himlen istället för att gå evigt förlorad i evig förtappelse…Ordet frälsning innebär egentligen ”räddning”. Det finns alltså en dubbel utgång efter att ditt hjärta slutat att slå, det finns två vägar in i evigheten, där ingen av oss slutar att existera, och det är i detta vårt jordeliv vi väljer var vi ska tillbringa evigheten. Det var ett oerhört offer Jesus gjorde för dig när Han led och dog för dig, Han visste vad saken gällde, nämligen din och min evighet…På 3:je dagen efter att Jesus dog på Korset så Uppstod Han från de döda, vilket innebär att Jesus Kristus lever idag! Han väntar på ditt val och vill ta emot dig med öppen famn, Jesus avvisar ingen som vänder om till Gud och vill ta emot Honom och frälsningen, det spelar ingen roll vem du är eller vad du gjort eller inte gjort, när du säger Ja så sker det största undret att du blir tvättad ren från all din synd, Gud väljer att inte ens komma ihåg dina synder, de finns inte mer…

Du blir som Guds barn en helt ny skapelse, ja, du blir andligt pånyttfödd eftersom Guds Ande nu kan ta boning i dig. Jesus lever och vi har andlig gemenskap med Gud genom den Helige Ande, det är här du får uppleva Guds kärlek och närvaro, frid och glädje i överflöd, styrka och kraft från Ovan. Jesus har lovat att vara med dig alla dagar och sedan i en evighet i Himlen. Himlen som är en miljard gånger underbarare och bättre än det allra bästa i jordelivet. Men, helvetet är en miljard gånger värre än det allra värsta här på jorden. Nu har jag sagt dig sanningen, detta är Evangeliet, nu är din evighet i dina egna händer, valet är ditt, och du kan inte vänta med ditt val, ty varje sekund som går säger du faktiskt Nej till Jesus och förkastar Hans frälsning, det är därför du behöver Vända om och säga Ja. Ditt val är alltså om du ska Vända om till Gud och äntligen säga Ja, innan det är för evigt försent. Kom till Jesus idag, här och nu!

Om du vill ta emot Jesus och frälsningen, så följer här en vanlig och bibliskt baserad bön, en Överlåtelsebön. Denna bön innebär att du alltså på allvar överlåter dig och ditt liv till Gud, att du i tro tar emot och bekänner Jesus som din Herre och Frälsare, att du väljer att vända om till Gud och följa Jesus i alla dina dagar. Be nu på allvar, evighetsallvar från ditt hjärta till Gud, vänd om till Honom och be högt:

”GUD, FADER, JAG BEKÄNNER ATT JESUS KRISTUS ÄR MIN HERRE OCH FRÄLSARE, JAG TROR   ATT JESUS LED OCH DOG FÖR MINA SYNDER, ATT HAN TOG MITT STRAFF I MITT STÄLLE, OCH  JAG TROR ATT JESUS UPPSTOD FRÅN DE DÖDA…HERRE JESUS KOM IN I MITT HJÄRTA, FÖRLÅT   ATT JAG GÅTT MIN EGEN VÄG, FÖRLÅT MIG FÖR ALL MIN SYND. JAG VÄNDER MIG BORT FRÅN ALL SYND OCH ONDSKA OCH JAG FÖLJER DIG JESUS I ALLA MINA DAGAR. JAG ÖVERLÅTER MITT LIV I DINA HÄNDER MIN HERRE. TACK JESUS FÖR ATT JAG NU ÄR FÖRLÅTEN OCH SATT FRI, TACK FÖR ATT JAG NU ÄR ETT GUDS BARN MED EVIGT LIV I HIMLEN. JAG TAR OCKSÅ EMOT DIN HELIGE ANDE, FYLL MIG MED DIN FRID OCH GLÄDJE, DIN NÄRVARO OCH KRAFT, JAG BER I JESU NAMN, AMEN”.

Kom nu alltid ihåg att springa till Gud och inte ifrån Honom, för Han älskar dig och har en plan och en god vilja för ditt liv. Det är nu viktigt att du letar upp en andligt levande och Bibeltrogen församling, där du kan få vidare vägledning och finna syskongemenskap med andra trossyskon. Börja läs Bibeln och då Nya Testamentet till att börja med. Be till Gud i Jesu Namn, prisa och tacka Herren Jesus, detta är den andliga Gudsgemenskapen som fyller dig med Guds glädje och frid, med Jesu kärlek, liv och kraft för varje dag. Vi ses i Himlen, Gud välsigne dig…